Aşa îţi fereşti casa de căldura soarelui




Draperiile sunt  salvarea ta  pe timp de vară
Draperiile sunt salvarea ta pe timp de vară
Soarele de la amiază bate fix în ferestrele tale, transformându-ţi casa în cuptor? Poate încă nu, dar vara abia acum începe. Soluţiile de "umbrire" şi de răcorire a locuinţei sunt, de fapt, foarte simple şi ieftine.
Storurile interioare sunt soluţia cea mai la-ndemână datorită gamei extrem de variate de textile şi de culori, spune designerul Cristina Joia. "Pentru un decor exotic, luaţi-vă jaluzele orizontale din lemn. Pentru un interior fresh, storurile din material textil sunt cele mai potrivite".
Parasolarele şi rulourile pentru exterior. Acestea vă protejează împotriva razelor ultraviolete şi permit filtrarea luminii exterioare. Un alt avantaj este acela că protejează geamurile împotriva capriciilor vremii şi reduc costurile de încălzire din cauza stratului de aer izolator dintre fereastră şi ruloul respectiv.

Gardurile vii. Dacă stai la casă sau dacă ai o terasă mai mare, poţi pune ghivece mari cu brăduţi, tuia, iederă sau arbuşti. Ţin umbră, răcoare, creând un adevărat "gard viu". Nu numai că protejează zidurile de căldură, dar şi închid terasa, dând senzaţia de intimitate.

Draperiile sunt accesorii care nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. Acum, vara, îţi poţi alege modele vesele, în culori vii de verde crud sau albastru marin, asortate cu pernuţele de pe canapea, cu lenjeria de pat sau cu desenul de pe covor.


Florile din ghivece. Sunt o metodă deloc de neglijat. Puse în dreptul ferestrelor, ele purifică atmosfera din încăpere. "În prezenţa luminii, plantele se hrănesc cu dioxidul de carbon din atmosferă. Ele purifică atmosfera doar în timpul zilei, dar nu e indicat să ţineţi exagerat de multe plante în încăperea în care dormiţi.



Ferigile sunt printre cele mai cunoscute plante care îmbogăţesc atmosfera în ioni negativi, care ajută la îndepărtarea oboselii şi a stărilor de tensiune. Pe pervazul ferestrei pot fi ţinute plante suculente, cu flori, şi cactuşi", spune Cristina Joia. În plus, există câteva plante care ţin ţânţarii la distanţă: rozmarinul, levănţica, menta.


click.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu